Article: “Rumiant paisatge a l’Empordà”

Article molt interessat de l’Anna Espelt (viticultora) sobre la viticultura com a part del paisatge. Com ella diu a l’article: “Les vinyes són font de raïms i per tant de vi, això ja se sap; però el que pot i crec que hauria de fer la viticultura a casa nostra és anar molt més enllà. Cal que les nostres vinyes siguin sistemes agraris d’alt valor natural. Això vol dir que, a més a més, de fer vins bons que es puguin vendre pel món amb el cap ben alt, que a més a més de donar feina i poder arrelar la gent al territori, cal que la presència de la vinya en els nostres paisatges sigui un fonament generador de biodiversitat i resiliència dels nostres ecosistemes”. Ella també explica a l’article: “És per això que treballem juntament amb l’IRTA en el projecte LIFE MIDMACC (Mid mountain adaptation to climate change), per a continuar aprenent i per a ajudar a que el que hem après de nas es converteixi en coneixement científic”.